Đề kiểm tra giữa học kì 1 Tiếng Anh Lớp 11 - Năm học 2022-2023 - Trường THPT Bình Chiểu (Có đáp án)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the 
following questions  
Question 9: A person whom you know but do not know well and who is therefore not exactly  
a friend is called a/an ________   
A. milestone B. acquaintance C. enthusiasm D. service 
Question 10:  It would a bit ________ to keep them all for yourself. 
A. little B. rough C. far D. selfish 
Question 11: Living with a British family is usually an interesting ________ for a foreign student. 
A. experience B. attitude C. situation D. attention 
Question 12: We ________ Christmas with my wife's family in Thailand last year.  
A. mounted B. spent C. celebrated D. brought 
Question 13: This year is the 200th ________ of his birth.  
A. attention B. affect C. appreciation D. anniversary 
Question 14: Please don’t make a ________ about such a small thing. 
A. fuss B. full C. mind D. memory 
Question 15: Would you mind ________ me to turn on the light. 
A. helps B. helping C. helped D.to help 
Question 16: They decided ________ married 5 days ago. 
A. getting B. got C. to get D. had got
pdf 10 trang Yến Phương 23/06/2023 780
Bạn đang xem tài liệu "Đề kiểm tra giữa học kì 1 Tiếng Anh Lớp 11 - Năm học 2022-2023 - Trường THPT Bình Chiểu (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy hãy click vào nút Download ở trên.

File đính kèm:

  • pdfde_kiem_tra_giua_hoc_ki_1_tieng_anh_lop_11_nam_hoc_2022_2023.pdf

Nội dung text: Đề kiểm tra giữa học kì 1 Tiếng Anh Lớp 11 - Năm học 2022-2023 - Trường THPT Bình Chiểu (Có đáp án)

  1. SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO ĐỀ KIỂM TRA GIỮA HỌC KÌ I - NĂM HỌC: 2022-2023 THÀNH PHỐ HỒ CHÍ MINH MÔN: TIẾNG ANH – KHỐI 11 TRƯỜNG THPT BÌNH CHIỂU Thời gian làm bài: 45 phút (Đề thi có 03 trang) MÃ ĐỀ: 111 A. PHẦN TRẮC NGHIỆM (6 pts) Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is PRONOUNCED differently from that of the rest in each of the following questions. Question 1: A. stays B. loves C. dreams D. chats Question 2: A. mutual B. trust C. number D. uncertain Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose MAIN STRESS is placed differently from the others in each of the following questions. Question 3: A. friendship B. affair C. rumor D. lifelong Question 4: A. imagine B. embarrass C. together D. constancy Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the bold and underlined word(s) in each of the following questions. Question 5: I don't feel loyal to this company any longer. A. changeable B. constant C. faithful D. talkative Question 6: Don’t take it seriously. I’m just joking. A. kicking B. pointing C. holding D. bantering Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the bold and underlined word(s) in each of the following questions Question 7: His old friend has never expressed any sympathy for him. A. antipathy B. difference C. sadness D. badness Question 8: It's a sneaky way of getting people to buy something they don't need. A. terrified B. admirable C. honest D. classic Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions Question 9: A person whom you know but do not know well and who is therefore not exactly a friend is called a/an ___ A. milestone B. acquaintance C. enthusiasm D. service Question 10: It would a bit ___ to keep them all for yourself. A. little B. rough C. far D. selfish Question 11: Living with a British family is usually an interesting ___ for a foreign student. A. experience B. attitude C. situation D. attention Question 12: We ___ Christmas with my wife's family in Thailand last year. A. mounted B. spent C. celebrated D. brought Question 13: This year is the 200th ___ of his birth. A. attention B. affect C. appreciation D. anniversary Question 14: Please don’t make a ___ about such a small thing. A. fuss B. full C. mind D. memory Question 15: Would you mind ___ me to turn on the light. A. helps B. helping C. helped D.to help Question 16: They decided ___ married 5 days ago. A. getting B. got C. to get D. had got 1 | P a g e - 111
  2. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word of phrase that best fits each of the numbered blanks from 17 to 20. We gave presents to Mary and she happily opened them. It must really be exciting to receive all those presents. (17)___ Mary’s mother served us soft drinks and biscuits. We then listened to music and played cards. The winners were given prizes. At about four thirty Mary's mother (18) ___ the birthday cake. It was beautifully decorated with pink and white icing. Sixteen colourful (19)___ sat in the middle of the cake. We all clapped our hands eagerly and sang “Happy Birthday" as she blew out the candles and cut the cake. We helped ourselves to slice of the delicious cake and sang all the songs (20) ___ we knew. Question 17: A. After that B. Before C. At once D. When Question 18: A. built up B. made of C. turned on D. brought out Question 19: A. candles B. pieces C. slices D. candies Question 20: A. which B. whose C. who D. where Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 21 to 24 Some friends come into our lives for just a short time. Others come and stay forever. Think about your closest friends. How long have you known each other? Some people say that their husband or wife or family member is their best friend. Others say they have known their closest friends for many years. And some great friends haven't known each other all that long, but knew right away that there was a connection between them. Could it be that there is a twin spirit out there for each of us? What turns a stranger or acquaintance into a friend? Do you know right away if you are going to like someone? Some people think that any stranger can become a friend if they spend enough time together. That may be true for some people. But one thing most of us agree on is that true friendships seem to happen when people have something in common. Perhaps we see a part of ourselves in our friends. Maybe seeing the good in them helps us to see the good in us as well. Question 21: The word 'STRANGER' in line 7 means : ___ A. someone you know well B. someone is your family member C. someone you don't know at all D. someone is your close friend Question 22: The word 'them' in line 10 refers to ___ A. our friends B. ourselves C. our strangers D. our twins Question 23: According to the passage, true friendships appear to develop when people have ___. A. some great friends B. a common interest C. different likes and dislikes D. different spirit Question 24: Which of the following is NOT true? A. A stranger is the same as an acquaintance. B. Many friends feel a connection when they first meet. C. Seeing the good in our friends helps us to see the good in us as well. D. Some people have known their closest friends for many ages. 2 | P a g e - 111
  3. B. PHẦN TỰ LUẬN (4pts) I. Complete the following sentences with the correct PREPOSITIONS .(1pt) Question 25: How much did you pay ___this special gift? Question 26: He was awarded a scholarship based ___ his marks in high school. Question 27: He left a job in the City to take ___ farming. Question 28: The little girl blew ___the candles and made a wish. II. Supply the correct form of the VERB in the brackets to complete the following sentences.(1pt) Question 29: By the time she cleaned the windows, she (wash) ___the curtains. Question 30: He ___ (help) the kids of the neighbourhood every week. Question 31: James and Belle ___ (see) sharks, dolphins and turtles at Vinpearl aquarium yesterday. Question 32: When the light broke, Mary and I (dance)___. III. Supply the correct form of the WORDS in the brackets to complete the following sentences .(1pt) Question 33: She feels ___ about her mistake. (EMBARRASS) Question 34: We ___think it is a rotten idea. (PERSONAL) Question 35: People ___ to make an important decision. (GATHERING) Question 36: A true ___ will last forever. (FRIEND) IV. Rewrite each sentence, beginning as shown, so that the meaning stays the same.(1pt) Question 37: We expect to travel around our country. We look forward to ___. Question 38: The thieves will deny stealing the ancient painting. The thieves will refuse ___. HẾT Thí sinh không được sử dụng tài liệu. Cán bộ coi thi không giải thích gì thêm. Họ và tên thí sinh Số báo danh 3 | P a g e - 111
  4. SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO ĐỀ KIỂM TRA GIỮA HỌC KÌ I - NĂM HỌC: 2022-2023 THÀNH PHỐ HỒ CHÍ MINH MÔN: TIẾNG ANH – KHỐI 11 TRƯỜNG THPT BÌNH CHIỂU Thời gian làm bài: 45 phút (Đề thi có 03 trang) MÃ ĐỀ: 112 A. PHẦN TRẮC NGHIỆM (6 pts) Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word of phrase that best fits each of the numbered blanks from 1 to 4. We gave presents to Mary and she happily opened them. It must really be exciting to receive all those presents. (1)___ Mary’s mother served us soft drinks and biscuits. We then listened to music and played cards. The winners were given prizes. At about four thirty Mai's mother (2) ___ the birthday cake. It was beautifully decorated with pink and white icing. Sixteen colourful (3) ___ sat in the middle of the cake. We all clapped our hands eagerly and sang “Happy Birthday" as she blew out the candles and cut the cake. We helped ourselves to slice of the delicious cake and sang all the songs (4) ___ we knew. Question 1: A. After that B. Before C. At once D. When Question 2: A. built up B. made of C. turned on D. brought out Question 3: A. candles B. pieces C. slices D. candies Question 4: A. which B. whose C. who D. where Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 5 to 8. Some friends come into our lives for just a short time. Others come and stay forever. Think about your closest friends. How long have you known each other? Some people say that their husband or wife or family member is their best friend. Others say they have known their closest friends for many years. And some great friends haven't known each other all that long, but knew right away that there was a connection between them. Could it be that there is a twin spirit out there for each of us? What turns a stranger or acquaintance into a friend? Do you know right away if you are going to like someone? Some people think that any stranger can become a friend if they spend enough time together. That may be true for some people. But one thing most of us agree on is that true friendships seem to happen when people have something in common. Perhaps we see a part of ourselves in our friends. Maybe seeing the good in them helps us to see the good in us as well. Question 5: The word 'STRANGER' in line 7 means : ___ A. someone you know well B. someone is your family member C. someone you don't know at all D. someone is your close friend Question 6: The word 'them' in line 10 refers to ___ A. our friends B. ourselves C. our strangers D. our twins Question 7: According to the passage, true friendships appear to develop when people have ___. A. some great friends B. a common interest C. different likes and dislikes D. different spirit Question 8: Which of the following is NOT true? A. A stranger is the same as an acquaintance. B. Many friends feel a connection when they first meet. 1 | P a g e - 112
  5. C. Seeing the good in our friends helps us to see the good in us as well. D. Some people have known their closest friends for many ages. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is PRONOUNCED differently from that of the rest in each of the following questions. Question 9: A. stays B. loves C. dreams D. chats Question 10: A. mutual B. trust C. number D. uncertain Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose MAIN STRESS is placed differently from the others in each of the following questions. Question 11: A. friendship B. affair C. rumor D. lifelong Question 12: A. imagine B. embarrass C. together D. constancy Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the bold and underlined word(s) in each of the following questions. Question 13: I don't feel loyal to this company any longer. A. changeable B. constant C. faithful D. talkative Question 14: Don’t take it seriously. I’m just joking. A. kicking B. pointing C. holding D. bantering Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the bold and underlined word(s) in each of the following questions Question 15: His old friend has never expressed any sympathy for him. A. antipathy B. difference C. sadness D. badness Question 16: It's a sneaky way of getting people to buy something they don't need. A. terrified B. admirable C. honest D. classic Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions Question 17: A person whom you know but do not know well and who is therefore not exactly a friend is called a/an ___ A. milestone B. acquaintance C. enthusiasm D. service Question 18: It would a bit ___ to keep them all for yourself. A. little B. rough C. far D. selfish Question 19: Living with a British family is usually an interesting ___ for a foreign student. A. experience B. attitude C. situation D. attention Question 20: We ___ Christmas with my wife's family in Thailand last year. A. mounted B. spent C. celebrated D. brought Question 21: This year is the 200th ___ of his birth. A. attention B. affect C. appreciation D. anniversary Question 22: Please don’t make a ___ about such a small thing. A. fuss B. full C. mind D. memory Question 23: Would you mind ___ me to turn on the light. A. helps B. helping C. helped D.to help Question 24: They decided ___ married 5 days ago. A. getting B. got C. to get D. had got B. PHẦN TỰ LUẬN (4pts) I. Complete the following sentences with the correct PREPOSITIONS (1pts) Question 25: In particular, they are concerned ___ safety standards. Question 26: The people of Ukraine are tired ___ the fighting. Question 27: They were the ancient people who lived ___ hunting. 2 | P a g e - 112
  6. Question 28: Why does he glance ___ me all the time? II. Supply the correct form of the VERB in the brackets to complete the following sentences. (1pts) Question 29: The boy fell and hurt himself while he (ride)___ a bicycle. Question 30: I ___ (study) a little English before I went to Singapore. Question 31: She and her classmates (have) ___ a great time in Da Nang last year. Question 32: Jim and Joe usually (water)___ the flowers every day . III. Supply the correct form of the WORDS in the brackets to complete the following sentences. (1pts) Question 33: Farmers are___ busy during the harvest. (EXTREME) Question 34: Children usually ___ the example of adults. (IMITATION) Question 35: Everyone was very ___ towards me. (FRIEND) Question 36: His___ was the root of trouble. (SELFISH) IV. Rewrite each sentence, beginning as shown, so that the meaning stays the same.( (1pts) Question 37:Thinking of a trip to Hawaii is very exciting. It is very exciting ___. Question 38:Would you like to visit Australia? Do you enjoy ___? HẾT Thí sinh không được sử dụng tài liệu. Cán bộ coi thi không giải thích gì thêm. Họ và tên thí sinh Số báo danh 3 | P a g e - 112
  7. SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO ĐÁP ÁN ĐỀ KIỂM TRA GHK I - NĂM HỌC 2022-2023 THÀNH PHỐ HỒ CHÍ MINH MÔN: TIẾNG ANH – KHỐI 11 TRƯỜNG THPT BÌNH CHIỂU MÃ ĐỀ: 111 A. PHẦN TRẮC NGHIỆM (6 pts) 1.D 2.A 3.B 4.D 5.C 6.D 7.A 8.C 9.B 10.D 11.A 12.C 13.D 14.A 15.B 16.C 17.A 18.D 19.A 20.A 21.C 22.A 23.B 24.A B.PHẦN TỰ LUẬN (4pts) I.PREPOSITION 25.FOR 26.ON 27.UP 28.OUT II.TENSES 29.HAD WASHED 30.HELPS 31.SAW 32.WERE DANCING III.WORD FORM 33.EMBARRASSED 34.PERSONALLY 35.GATHER/GATHERED/ARE GATHERING/WILL GATHER 36.FRIENDSHIP IV.REWRITE
  8. 37.WE LOOK FORWARD TO TRAVELLING AROUND OUR COUNTRY. 38.THE THIEVES WILL REFUSE TO STEAL/TO HAVE STOLEN THE ANCIENT PAINTING. HẾT
  9. SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO ĐÁP ÁN ĐỀ KIỂM TRA GHK I - NĂM HỌC 2022-2023 THÀNH PHỐ HỒ CHÍ MINH MÔN: TIẾNG ANH – KHỐI 11 TRƯỜNG THPT BÌNH CHIỂU MÃ ĐỀ: 112 A. PHẦN TRẮC NGHIỆM (6 pts) 1.A 2.D 3.A 4.A 5.C 6.A 7.B 8.A 9.D 10.A 11.B 12.D 13.C 14.D 15.A 16.C 17.B 18.D 19.A 20.C 21.D 22.A A3.B 24.C B.PHẦN TỰ LUẬN (4pts) I.PREPOSITION 25.WITH 26.OF 27.BY 28.AT II.TENSES 29.WAS RIDING 30.STUDIED 31.HAD 32.WATER III.WORD FORM 33.EXTREMELY 34.IMITATE
  10. 35.FRIENDLY 36.LOYALTY IV.WRITING 37.IT IS VERY EXCITING TO THINK OF A TRIP TO HAWAII 38.DO YOU ENJOY VISITING AUSTRALIA? .HẾT