Đề thi giữa kì 2 Tiếng Anh Lớp 11 - Đề số 1 - Năm học 2021-2022 (Có đáp án)

9. Who were those people ____ outside?
A. waited
B. to wait
C. who waiting
D. waiting
10. The vegetation layers in Cat Ba Archipelago from spectacular and scenic landscapes
and make the site become ____ to all Vietnam's typical ecosystems.
A. home
B. house
C. scenery
D. basis
11. The limestone in Phong Nha is not continuous, which has led to a particularly ____
shape.
A. distinctive
B. similar
C. genuine
D. diverse
12. The nearly 4-hour ____ from Ha Long Bay to Cat Ba Island afforded us visits to well-
known caves and beaches.
A. travel
B. vacation
C. boating
D. cruise
pdf 7 trang Yến Phương 04/07/2023 260
Bạn đang xem tài liệu "Đề thi giữa kì 2 Tiếng Anh Lớp 11 - Đề số 1 - Năm học 2021-2022 (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy hãy click vào nút Download ở trên.

File đính kèm:

  • pdfde_thi_giua_ki_2_tieng_anh_lop_11_de_so_1_nam_hoc_2021_2022.pdf

Nội dung text: Đề thi giữa kì 2 Tiếng Anh Lớp 11 - Đề số 1 - Năm học 2021-2022 (Có đáp án)

  1. Đề thi Tiếng Anh lớp 11 giữa kì 2 năm 2021 - Đề 1 Find the word which has a different sound in the part underlined 1. A. tutor B. master C. tuition D. transcript 2. A. entrance B. diploma C. exchange D. apply 3. A. pursue B. curtain C. furniture D. further Choose the word which has a different stress pattern from the others. 4. A. secondary B. immediate C. miraculous D. domestic 5. A. simple B. polite C. formal D. instant Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences. 6. The guest on our show is the youngest golfer ___ the Open. A. won B. to win C. being won D. winning 7. The ___ items in Con Moong Cave are now kept in Thanh Hoa Museum for preservation and displaying work. A. excavating B. excavated C. excavation D. excavator 8. Cat Ba is also rich of cultural festivals and traditions that are highly potential for ___ and development. A. research B. growth C. conservation | |
  2. D. promotion 9. Who were those people ___ outside? A. waited B. to wait C. who waiting D. waiting 10. The vegetation layers in Cat Ba Archipelago from spectacular and scenic landscapes and make the site become ___ to all Vietnam's typical ecosystems. A. home B. house C. scenery D. basis 11. The limestone in Phong Nha is not continuous, which has led to a particularly ___ shape. A. distinctive B. similar C. genuine D. diverse 12. The nearly 4-hour ___ from Ha Long Bay to Cat Ba Island afforded us visits to well- known caves and beaches. A. travel B. vacation C. boating D. cruise 13. The only thing ___ at the Citadel of the Ho Dynasty is the stone walls. A. to see B. seeing | |
  3. C. sees D. see Use the word given in capitals at the end of each line to form the word that fits in the gap in the same line 14. Are ___ students allowed to work part-time? (NATIONAL) 15. The higher education ___ gained at UK universities and colleges are recognised worldwide. (QUALIFY) 16. Set in a quiet environment, Hoi An is ___ by peaceful villages that have crafts such as carpentry, bronze making, and ceramic. (SURROUNDING) Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage Hoan Kiem Lake is an attractive body of water right in the (17) ___ of Hanoi. Legend has it that in the mid-15th century (18) ___, Heaven gave Emperor Le Thai To (Le Loi) a magical sword which he used to fight (19) ___ the Chinese, the Ming aggressors, out of Vietnam. After that one day when he was out (20) ___ in the lake, a giant (21) ___ tortoise suddenly grabbed the sword and (22) ___ into the depths of the lake. Since then, the lake has been known as Hoan Kiem lake, (23) ___ it is believed the sword was taken to its original divine owners. The tiny Tortoise Pagoda, topped with a red star, is (24) ___ a small island in the middle of the lake; it is often used (25) ___an emblem of Hanoi. Every morning around 6 a.m, local residents can be seen around Hoan Kiem lake (26) ___their morning exercises, jogging or playing badminton. 17. A. middle B. main C. heart D. point 18. A. festival B. century C. time D. occasion 19. A. above B. down C. for D. against 20. A. diving B. playing C. sailing D. walking 21. A. gold B. golden C. huge D. salty 22. A. disappeared B. endangered C. lost D. escaped 23. A. although B. however C. so D. because | |
  4. 24. A. at B. on C. in D. above 25. A. as B. like C. for D. to 26. A. to do B. doing C. to make D. making Read a text about common wedding rituals in the USA and answer the questions that follow. The rules of etiquette in American restaurants depend upon a number of factors the physical location of the restaurant, e.g., rural or urban; the type of restaurant, e.g., informal or formal; and certain standards that are more universal. In other words, some standards of etiquette vary significantly while other standards apply almost anywhere. Learning the proper etiquette in a particular type of restaurant in a particular area may sometimes require instruction, but more commonly it simply requires sensitivity and experience. For example, while it is acceptable to read a magazine in a coffee shop, it is inappropriate to do the same in a more luxurious setting. And, if you are eating in a very rustic setting it may be fine to tuck your napkin into your shirt, but if you are in a sophisticated urban restaurant this behavior would demonstrate a lack of manners. It is safe to say, however, that in virtually every restaurant it is unacceptable to indiscriminately throw your food on the floor. The conclusion we can most likely draw from the above is that while the types and locations of restaurants determine etiquette appropriate to them, some rules apply to all restaurants. 27. With what topic is this passage primarily concerned? A. Instruction in proper etiquette B. Rules of etiquette C. Variable and universal standards of etiquette D. The importance of good manners 28. Which of the following words is most similar to the meaning of "rustic"? A. Ancient B. Urban C. Unsophisticated D. Agricultural 29. The author uses the phrase "safe to say" in order to demonstrate that the idea is ___. | |
  5. A. somewhat innocent B. quite certain C. very clever D. possible 30. What does the word "it" in bold and underlined refer to? A. Knowing the type of restaurant B. Clear instruction C. Learning the proper etiquette D. Sensitivity 31. According to the passage, which of the following is a universal rule of etiquette? A. Eating in rustic settings B. Tucking a napkin in your shirt C. Reading a magazine at a coffee shop D. Not throwing food on the floor 32. The word “manners” in bold could best be replaced by which of the following? A. Tact B. Ceremony C. Experience D. Character Rewrite the following sentences without changing its meanings 33. We have a lot of exercises which we have to do tonight. ___ 34. Applications which were sent after 23rd will not be considered ___ 35. The most excellent students who were rewarded the scholarship would have a two- week holiday in Vung Tau ___ -The end- | |
  6. Đáp án đề thi Tiếng Anh lớp 11 giữa kì 2 năm 2021 - Đề 1 Find the word which has a different sound in the part underlined 1. C 2. C 3. A Choose the word which has a different stress pattern from the others. 4. A 5. B Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences. 6. B 7. B 8. C 9. D 10. A 11. A 12. D 13. A Use the word given in capitals at the end of each line to form the word that fits in the gap in the same line 14. Are ___international___ students allowed to work part-time? (NATIONAL) 15. The higher education ___qualifications___ gained at UK universities and colleges are recognised worldwide. (QUALIFY) 16. Set in a quiet environment, Hoi An is ___surrounded___ by peaceful villages that have crafts such as carpentry, bronze making, and ceramic. (SURROUNDING) Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage 17. C 18. B 19. D 20. C 21. B 22. A 23. D 24. B 25. A 26. B Read a text about common wedding rituals in the USA and answer the questions that follow. 27. C 28. C 29. B 30. C 31. D 32. A Rewrite the following sentences without changing its meanings 33. We have a lot of exercises to do tonight | |
  7. 34. Applications sent after 23rd will not be considered 35. The most excellent students rewarded the scholarship would have a two-week holiday in Vung Tau | |