Đề khảo sát chất lượng học kì 2 Tiếng Anh Lớp 11 - Đề 2 - Năm học 2022-2023 (Có đáp án)

6. I……………………since I was seven                                                           

          A. can swim           B. could swim                  C. have been able to swim          D. was able to swim

          7. How many people participated in the global Internet vote?                          

          A. applied for                   B. filled in              C. looked for                    D. America

8. NASA, the National Aeronautics and Space…………is an American government organization concerned with spacecraft and space travel                                             

A. Attraction                    B. Assignment       C. Administration  D. America

9. The path was made by walkers…………the mountains each year               

A. crossed              B. crossing             C. they crossed      D. which they crossed

10. “Excuse me, but there is something about…………immediately              

A. that I must speak to you                             B. that I must speak to you about

C. which I must speak to you               D. which I must speak you about it

11. The use of more natural and renewable energy sources is needed to take the burden off our current dependence on…………                                                             

A. solar energy      B. nuclear energy   C. wind energy      D. fossil fuels

12. A place crash in March 1968 made Gagarin’s desire…………                             

A. for                     B. of                       C. to                       D. with

13. If I…………English when I was at university, I…………for this job now    

A. learnt/ would apply                          B. learnt/ would have applied

C. had learnt/ could apply                               D. had learnt/ could have applied

doc 6 trang Yến Phương 04/07/2023 320
Bạn đang xem tài liệu "Đề khảo sát chất lượng học kì 2 Tiếng Anh Lớp 11 - Đề 2 - Năm học 2022-2023 (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy hãy click vào nút Download ở trên.

File đính kèm:

  • docde_khao_sat_chat_luong_hoc_ki_2_tieng_anh_lop_11_de_2_nam_ho.doc

Nội dung text: Đề khảo sát chất lượng học kì 2 Tiếng Anh Lớp 11 - Đề 2 - Năm học 2022-2023 (Có đáp án)

  1. TRƯỜNG THPT ĐỀ THI KHẢO SÁT CHẤT LƯỢNG HỌC KỲ II NĂM HỌC 2022-2023 MÔN: TIẾNG ANH – LỚP 11 Thời gian: 45 phút làm bài Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others 1. A. handbags B. fans C. tickets D. robs 2. A. ducked B. opened C. laughed D. dressed 3. A. exhibition B. happen C. inhabit D. highly Choose the word whose main stress is placed differently from that of the others 4. A. potential B. official C. cosmonaut D. ecologist 5. A. excursion B. gravity C. generate D. passenger Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions 6. I since I was seven A. can swim B. could swim C. have been able to swim D. was able to swim 7. How many people participated in the global Internet vote? A. applied for B. filled in C. looked for D. America 8. NASA, the National Aeronautics and Space is an American government organization concerned with spacecraft and space travel A. Attraction B. Assignment C. Administration D. America 9. The path was made by walkers the mountains each year A. crossed B. crossing C. they crossed D. which they crossed 10. “Excuse me, but there is something about immediately A. that I must speak to you B. that I must speak to you about C. which I must speak to you D. which I must speak you about it 11. The use of more natural and renewable energy sources is needed to take the burden off our current dependence on A. solar energy B. nuclear energy C. wind energy D. fossil fuels 12. A place crash in March 1968 made Gagarin’s desire A. for B. of C. to D. with 13. If I English when I was at university, I for this job now A. learnt/ would apply B. learnt/ would have applied C. had learnt/ could apply D. had learnt/ could have applied 14. You need English to travel around world because it is a language almost everybody understands A. a B. an C. the D. no article 1
  2. 15. It was in Dalat I met my old friend A. which B. where C. whom D. that 16. Not only the book, but also remember what he had read A. he read B. does he read C. did he read D. he reads 17. He went back to work in his country after he his course on Advanced Engineering in London A. finishes B. was finishing C. has finished D. had finished 18. The Asian Games held for the of developing intercultural knowledge and friendship within Asia A. is- purpose B. are- purpose C. are- benefit D. are- objective 19. Do you like watching a horror film, Frankenstein, for example? No, I don’t. It’s scaring but also boring A. either B. both C. not D. not only 20. They never came to class late, A. neither B. so did we C. we did either D. neither we did 21. Choose the sentence (A, B, C or D) that is almost the same in meaning as the sentence given The last person to leave the room must turn off the lights A. The last person, who left the room, must turn off the lights B. The last person, who left the room must turn off the lights C. The last person whom leaves the room must turn off the lights D. The last person who leaves the room must turn off the lights 22. He was admired by the people A. whose he worked with B. he worked with them C. with that he worked D. with whom he worked 23. “ ” They were held in 1958 in Japan A. When were the 3rd Asian Games held? B. When and where was the 3rd Asian Games held? C. Where were the 3rd Asian Games held? D. When and where were the 3rd Asian Games held? 24. Choose the sentence which has the closest meaning to the original one Alfred Nobel invented dynamite A. It was Alfred Nobel that dynamite was invented B. It was Alfred Nobel that was invented dynamite C. It was dynamite that Alfred Nobel was invented D. It was dynamite that was invented by Alfred Nobel 2
  3. 25. Choose the best sentence that can be arranged from the words given The show/ attracted/ the children/ by/ performed/ the animals/ were/ by A. The children were attracted by the show to have been performed by the animals B. The children attracted by the show which was performed by the animals C. The show performing by the animals attracted the children D. The children were attracted by the show performed by the animals 26. Select the antonym of the underlined word in this sentence Recreation and entertainment are very important to people anywhere in the world A. insignificant B. weak C. unfamiliar D. poor Identify the one underlined word or phrase that must be changed in order to make the sentence correct 27. Forty years after Yuri Gagarin became the first man in orbit, Dennis Tito, an American AB businessman has become the world first space tourist CD 28. The earth has resources enough to support billions of its inhabitants A B C D 29. He was offered the job despite he had no experience A B C D 30. The only good way to getting achievement in learning English is to practice it as frequently as possible A B C D Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage Hobbies are activities in which one (31) strictly entertainment. They help one to maintain a mental and emotional balance. A hobby can be almost anything. Music is most popular. For example, many people all over the world play piano simply for (32) and fun in their free hours, and they do not play (33) Sports provide other (34) hobbies. Bicycling, running, tennis, ping-pong, and countless other sports are (35) by millions of people during their leisure time. 31. A. play B. knows C. participates D. enjoys 32. A. training B. educating C. earning D. relaxing 33. A. carefully B. professionally C. excellently D. interestingly 34. A. normal B. strange C. favorite D. various 35. A. enjoyed B. participated C. played D. competed 3
  4. Read the text carefully and then choose the correct answer Forty - two years ago, two Americans landed on the moon, taking the human race to another planet for the first time. On July 16, 1969 Armstrong, Aldrin and Collins climed into Apollo 11 .The unit’s Saturn V rocket, equipped with the most powerful engines ever built, blasted them into space. Their trajectory took them around the Earth and toward the moon when a third-stage rocket fired. Two modules-the Eagle, for landing, and the Columbia, a command and service center- entered the moon’s orbit on July 19. Neil Armstrong, Buzz Aldrin, piloting the Eagle landing module, stepped down on the moon on July 20,1969.The third US astronaut ,Michael Collins ,was in the orbiting command module overhead. “That’s one small step for a man, one giant leap for mankind”, said Armstrong. The words were seared into the memories of the 600 million some people- about 1/5 of our planet’s population at that time-who watched the broadcast transmitted from the lunar surface. And for a time it seemed the impossible was just the beginning. 36. What was the name of the module that landed on the moon? A. the Columbia B. Saturn V C. the Eagle D. the Earth 37. Which is not mentioned about Apollo 11? A. It belonged to the USA B. It was launched 42 years ago C. It had the most powerful engines at the time D. It failed to land on the moon 38. Apollo 11 A. had two men on board B. had no man on board C. was launched on July 16, 1969 D. was launched on July 20, 1969 39. Which sentence is not true? A. Michael Collins did not step down on the moon B. Neil Armstrong was too excited to say anything when he was on the moon C. Only two astronauts of the crew of three stepped on the moon D. There were 600 million people watching the scenes sent from the moon 40. Relative pronoun who refers to A. the TV viewers B. Neil Armstrong C. the astronauts D. the Earth’s population THE END OF THE TEST 4
  5. ANSWER KEY Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others 1. C 2. B 3. A Choose the word whose main stress is placed differently from that of the others 4. C 5. A Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions 6. C 7. D 8. C 9. B 10. C 11. D 12. B 13. C 14. C 15. D 16. C 17. D 18. B 19. D 20. A 21. D 22. D 23. D 24. D 25. D 26. A Identify the one underlined word or phrase that must be changed in order to make the sentence correct 27. D 28. B 29. B 30. B 5
  6. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage 31. C 32. D 33. B 34. C 35. A Read the text carefully and then choose the correct answer 36. C 37. D 38. C 39. B 40. A 6