Đề kiểm tra học kì 2 Tiếng Anh Lớp 11 - Đề 5 - Năm học 2022-2023 (Có đáp án)

Question  6 : Do you know when the 2006 Asian Games took place?

       A. happened                      B. deepened                 C. added                        D. struggled

Question  7 : You have got a new car, ……….?

A. do you                           B. aren’t you                     C. don’t you                      D. haven’t you

Question  8 : The paintings _________ Mr. Brown has in his house are worth around $100.000

A. whose                                       B. which                             C. what                             D. whom

Question  9 : More and more rare animals are _______danger of extinction.    

       A. for                             B. on                                    C. at                                      D. in 

Question 10  : The city of London was founded by the Romans in the year 43 AD.

   A. established                B. located                         C. developed                               D. characterized

Question  11 : It was me who………you last night.

A. calls                                    B. called                            C. call                                D. To call

Question  12 : Linda: "Excuse me! Where's the post office?" Maria: "______."

        A. I'm afraid not           B. Don't worry              C. Yes, I think so            D. It's over there

Question  13 : When he ______, we ______ dinner. 

A. arrived/having      B. was arriving/had     C. arrived/ were having     D. had arrived/had 

docx 5 trang Yến Phương 04/07/2023 380
Bạn đang xem tài liệu "Đề kiểm tra học kì 2 Tiếng Anh Lớp 11 - Đề 5 - Năm học 2022-2023 (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy hãy click vào nút Download ở trên.

File đính kèm:

  • docxde_kiem_tra_hoc_ki_2_tieng_anh_lop_11_de_5_nam_hoc_2022_2023.docx

Nội dung text: Đề kiểm tra học kì 2 Tiếng Anh Lớp 11 - Đề 5 - Năm học 2022-2023 (Có đáp án)

  1. SỞ GD&ĐT ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ II TRƯỜNG THPT . NĂM HỌC 2022- 2023 Môn : Anh –Lớp 11 ĐỀ CHÍNH THỨC Thời gian làm bài : 45 phút, không kể thời gian giao đề (Đề thi có 04 trang, 40câu) Họ và tên thí sinh: . Số báo danh : Chữ ký của GT số 1: Phần I : PHẦN CHUNG (7,5điểm) ( cho tất cả học sinh khối) I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words. Question 1: A. A. finished B. marched C. stopped D. robbed Question 2: A. letters B. books Ccats D. accidents Question 3 : A. death B. Eaten C. deal D. feat Question 4: A. stop B. post C. offer D. from Question 5 : A. Asian B. basketball C. tennis D. solidarity II.Choose the best answer to complete the following sentences. Question 6 : Do you know when the 2006 Asian Games took place? A. happened B. deepened C. added D. struggled Question 7 : You have got a new car, .? A. do you B. aren’t you C. don’t you D. haven’t you Question 8 : The paintings ___ Mr. Brown has in his house are worth around $100.000 A. whose B. which C. what D. whom Question 9 : More and more rare animals are ___danger of extinction. A. for B. on C. at D. in Question 10 : The city of London was founded by the Romans in the year 43 AD. A. established B. located C. developed D. characterized Question 11 : It was me who you last night. A. calls B. called C. call D. To call Question 12 : Linda: "Excuse me! Where's the post office?" Maria: "___." A. I'm afraid not B. Don't worryC. Yes, I think soD. It's over there Question 13 : When he ___, we ___ dinner. A. arrived/having B. was arriving/had C. arrived/ were having D. had arrived/had Question 14 : Laura had hurt her leg and she ___walk very well A. could B. couldn’t C. can D. can’t Question 15 : The man ___ his car outside hasn’t come back for it yet. A. who left B. who he left C. whom he left D. whose
  2. Question 16 : The man a black suit is a football referee. A. to wear B. wearing C. who wear D. wears. Question 17 : This shirt is too big for me, .? A. is it B. isn’t this C. isn’t it D. doesn’t it Question 18 : Natural parks should be set ___to save animals and plants. A. into B. out C. up D. down Question 19 : Mr. Pike the most famous archaeologist in our city. A. says to be B. is said to be C. is said that D. said to be Question 20 : People say that six out of the seven wonders of the ancient world were destroyed. A. It was said that six out of the seven wonders of the ancient world were destroyed. B. Six out of the seven wonders of the ancient world is said to be destroyed C. Six out of the seven wonders of the ancient world are said to have been destroyed. D. Six out of the seven wonders of the ancient world is said to have destroyed. III.Choose the underlined part that needs correcting. Question 21 : You and I went there together , weren’t we ? A B C D Question 22 : : It was Mrs Lan who was give a lot of friends by her students. A B C D Question 23 : George are said to be planning another trip to Greece. A B C D Question 24 : He works at Heathrow Airport, that is one of the big airports in the world. A B C D Question 25 : The girl who name's Alice gave you this letter. A B C D IV.Choose the best option to complete the blanks in the following passage: Before the telephone invented by Alexander Graham Bell in 1876, it was hard for people (26)___over long distances. They wrote letters to each other. It could take days or even weeks for letters to be (27)___Then people learned how (28)___telegraph messages. The messages traveled as electric signals that represented a code of dots and dashes. An operator on the other end converted the dots and dashes into a regular message. Bell’s first telephone call went over the same wires used for telegraph messages. As the telephone became (29)___and more popular, it largely replaced the telegraph. Today, our huge telephone network does many things besides carrying telephone calls. It sends copies of letters and pictures from one machine to another, called a (30)___machine. Question 26 : A. to communicateB. communicated C. communicate D. communicating Question 27 : A. arrived B. delivered C. coming D. seen
  3. Question 28: A. to send B. to call C. to leave D. to see Question 29: A. more B. much C. less D. better Question 30: A. phone B. telegraph C. printing D. fax Phần II : PHẦN RIÊNG ( 2,5điểm ) dành cho học sinh lớp 11 A,B,C, E, H ĐẾN M V. Read the passage and choose one correct answer for each question. Scientists often divide resources into two groups: renewable and non– renewable. When a resource is used, it takes some times to replace it. If the resource can be replaced quickly and easily, it is called renewable. If it cannot be replaced quickly and easily, it is non-renewable. All fossil fuels are non-renewable resources. Solar energy, air, and water are usually called renewable because there is an unlimited supply. However, this definition may change if people are not careful with these resources. The amount of solar energy that reaches the earth depends on the atmosphere. If the atmosphere is polluted, the solar energy that reaches the earth may be dangerous. If humans continue to pollute the air, it will not contain the correct amounts of these gases. Many resources are limited and non- renewable, and many are in danger of pollution. As a consequence, resources must be conserved and the environment protected. Conservation must become an important part of everyone’s life. Question 31. How many kinds of resources are mentioned in the passage? A. 2 B. 3 C. 4 D. 5 Question 32 . Non-renewable resources are those which ___ A. are unlimited B. can be replaced quickly and easily C. take millions of the years to replace D. are used every day such as solar energy and water Question 33 . What will happen if the atmosphere is polluted? A. The air won’t contain the correct amounts of natural gases B. Life won’t continue as it does C. Renewable resources will soon become non- renewable D. All are correct Question 34 . The word conservation in the passage is opposite to A. prevention B. Destruction C. protection D. preservation Question 35 . Why do we have to conserve resources? A. Because many resources are limited and non-renewable B. Because conservation plays an important part in everyone’s life C. To keep the air from being polluted D. To make natural resources renewable VI.Rewrite the following sentences as requested Question 36 : People say that he beats his wife. (Passive voice ) He is said ___. Question 37 :That’s must be Jenny’s father , ? (tag question ) Question 38 :The boy hit the dog in the garden It ___(cleft sentence ) Question 39 :The picture was beautiful .She was looking at it
  4. The ___(preposition + relative pronoun ) Question 40 :I will be staying with Adrian .His father is one of my closest friends ( relative clause) I___ Phần II : PHẦN RIÊNG ( 2,5điểm ) dành cho học sinh lớp 11 D,G V. Read the passage carefully and choose the best option A, B, C or D to answer. The Asian Games owes its origins to small Asian multi-sport competitions. The Far Eastern Championship Games were created to show unity and cooperation among three nations: Japan, the Philippines and China. The first games were held in Manila, the Philippines in 1931. Other Asian nations participated after it was organized. After World War II, a number of Asian countries became independent. Many of the new independent Asian countries wanted to use a new type of competition where Asian dominance should not be shown by violence and should be strengthened by mutual understanding. In August 1948, during the 14th Olympic Games in London, Indian representative Guru Dutt Sondhi proposed to sports leaders of the Asian teams the idea of having discussions about holding the Asian Games. They agreed to form the Asian Athletic Federation. A preparatory committee was set up to draft the charter for the Asian amateur athletic federation. In February, 1949, the Asian athletic federation was formed and used the name Asian Games Federation. It was decided to hold the first Asian Games in 1951 in New Delhi the capital of India. They added that the Asian Games would be regularly held once every four years. Question.31 The text is about . A. the origin of the Asian Games B. the Far Eastern Championship Games C. the Games in Manila D. the relationship of Japan, the Philippines, and China Question.32 The Far Eastern Championship Games . A. were held in Manila after World War II B. were held in Japan C. were attended by all countries in Asia D. had the participation of only three nations Question.33 The 14th Olympic Games took place . A. in 1913 B. in august 1948 C. before the World War II D. in February 1949 Question.34 The Asian Games . A. were first held in China B. were first held in Indian C. were suggested establishing by a Londoner. D. were held in same year of the 14th Olympic Games Question.35 The Asian Games were first held in . A. 1931 B. 1941 C. 1948 D. 1951 VI.Rewrite the following sentences as requested Question 36 : People said that he stole their bike . (Passive voice ) He was said ___. Question 37 :That must be Jenny’s father , ? (tag question ) Question 38 :The boy hit the dog in the garden It ___(cleft sentence in the passive ) Question 39 :The picture was beautiful .She was looking at it
  5. The ___(preposition + relative pronoun ) Question 40 :I will be staying with Adrian .His father is one of my closest friends ( relative clause) I___ DE 222 (A,B,C,E,K,M) Q 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 2 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 A D A A B A A D B D A B D C B A B C C B C Q 2 2 2 2 2 2 2 2 2 3 3 3 3 3 3 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 A D C A C B A A A D D A C D B A