Đề kiểm tra học kì 2 Tiếng Anh Lớp 11 (Có đáp án)

IV. WRITING (2.5p) 
Part 1: Rewrite the following sentences without changing the meaning (0.5 p) 
31. It is thought that students in Doan Thuong High School work very hard and creatively. 
Students in Doan Thuong High School 
32. People say Phu Quoc is a pearl island. 
Phu Quoc .

Part 2: (1.5 p)Write a biography of John Glenn, a famous astronaut using the given information 
Date of birth: July 18th, 1921 
Place of birth: Cambridge, Ohio 
Known as: the oldest person to fly in space 
Career: 1939: entered Muskingum College, where he studied engineering 
1941: earned a private pilot license 
March 1942: enlisted as a U.S. Navy aviation cadet 
October 1952: was ordered to South Korea 
November 1956 April 1959: was assigned to the Fighter Design Branch of the 
Navy Bureau of Aeronautics in Washington, D.C 
1962: became the first American to orbit the Earth, circling it three times. 
1978: received the Congressional Space Medal of Honor 
1998: became the oldest person to fly in space 
December 8, 2016: died 
Quote: “There are times you devote yourself to a higher cause than personal safety ” 

pdf 4 trang Yến Phương 15/03/2023 1940
Bạn đang xem tài liệu "Đề kiểm tra học kì 2 Tiếng Anh Lớp 11 (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy hãy click vào nút Download ở trên.

File đính kèm:

  • pdfde_kiem_tra_hoc_ki_2_tieng_anh_lop_11_co_dap_an.pdf
  • mp3Đề kiểm tra học kì 2 Tiếng Anh Lớp 11 (File nghe).mp3

Nội dung text: Đề kiểm tra học kì 2 Tiếng Anh Lớp 11 (Có đáp án)

  1. SỞ GD&ĐT ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ II TRƯỜNG THPT Môn: TIẾNG ANH 11 Thời gian làm bài: 45 phút ĐỀ CHÍNH THỨC I. LISTENING (2.0 p) Part 1: Listen to 4 short conversations and write the correct answers onto your answer sheet. 1. What’s Steve doing now? A B 2. What’s the weather like on the island? A B 3. What time did the girl wake up? A B 4. What’s the matter with the boy? A B Part 2: You will hear a woman asking about tickets for the theater. Complete the table with the correct information, using the words provided. WEDNESDAY THURSDAY 8.50 7.45 136 163 THEATRE TICKETS Name of theatre :Queen’s There are tickets for show on: (5) _ evening Price for one ticket : (6)£ Get tickets from ticket office in: Ferret Road Show starts at : (7) p.m Bus number : (8)
  2. II. LANGUAGE USE (3.0p) Part 1. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest 9. A. kind B. sign C. children D. line 10. A. month B. ton C. improve D. wonder Part 2. Choose the best answer to complete each of the following sentences 11. Pham Tuan, a Vietnamese , was the first Vietnamese person to fly into space. A. scientist B. mechanic C. astronaut D. architect 12. Cleopatra was beautiful, ? A. wasn’t she B. didn’t she C. was she D. wasn’t Cleopatra 13. The Eiffel Tower is named the engineer Gustave Eiffel, whose company designed and built the tower. A. to B. after C. with D. by 14. Somebody wanted you to bring a drink, ? A. didn't they B. wasn’t she C. did they D. was he 15. Yuri Gagarin was the first person to eat and drink in . A. gravity B. weightless C. cosmonaut D. weightlessness 16. Pham Tuan: did Neil Armstrong and Buzz Aldrin set foot on the moon?” Gorbotko: On 20th July, 1969. A. How long B. What C. How D. When 17. The artist name I couldn’t remember was one of the best I had ever seen. A. who B. whose C. that D. which 18. Despite the bad weather, he get to the airport in time. A. could B. was able to C. couldn't D. might 19. The Petronas Towers were the tallest buildings in the world until 2004 when they were by the Taipei 101. A. proposed B. promoted C. improved D. surpassed 20. Mary and Peter will go there again next years, ? A. will they B. won't they C. will not they D. won't Mary and Peter III. READING (2.5 p) Part 1. Read the passage and choose the answer that best fits in each gap We buy and A. You will buy and sell clothes by 2 hands. 21. sell Second- B. We don’t buy and sell first-hand clothes. hand clothes C. You can sell or buy used clothes here. The Director is on holiday A. You can go on holiday with the Director. 22. until Friday B. You cannot see the Director on Thursday. C. The Director is on holiday after Friday. A. The door will open after you ring the bell. 23. Please ring bell once and B. Someone will open the door when you ring the bell. wait for door to open C. You can open the door after ringing the bell. Part 2. Read the passage do the 2 tasks that follow One of the most famous monuments in the world, the Statue of Liberty, was presented to the United States of America in the nineteenth century by the people of France. The great Statue, which was designed by the sculptor Auguste Bartholdi, took ten years to complete. The actual figure was made of copper supported by a metal framework which had been especially constructed by Eiffel. Before it could
  3. be transported to the United States, a site had to be found for it and a pedestal had to be built. The site chosen was an island at the entrance of New York Harbour. By 1884, a statue which was 151 feet tall had been erected in Paris. The following year, it was taken to pieces and sent to America. By the end of October 1886, the Statue was put together again and it was officially presented to the American people by Bartholdi. Ever since then, the Statue has been a symbol of liberty for the millions of people who have passed through New York Harbour to make their homes in America. In 1984, it was designated a UNESCO World Heritage Site. The UNESCO "Statement of Significance" describes the statue as a "masterpiece of the human spirit". Choose the best answer 24. The Statue of Liberty . A. is the most famous monument in the world B. is among the most famous monuments in the world C. was designed and constructed by the American sculptors D. is located on an island in the centre of New York 25. The Statue of Liberty was made of . A. copper B. constructed by Eiffel C. concrete with metal framework D. copper with metal framework 26. According to the passage, which is NOT TRUE about the Statue? A. It was erected before being taken to pieces and sent to America. B. It was given to the American people as a present by the French people. C. It was presented to the USA in the 18th century by the people of France. D. It was designed by the sculptor Auguste Bartholdi. 27. When was the Statue of Liberty sent to America? A. in 1884 B. in 1885 C. in 1886 D. in 1984 28. The word pedestal in the text is closest in meaning to . A. base B. room C. building D. yard Fill in each gap with NO MORE THAN 3 WORDS / NUMBERS 29. It took Auguste Bartholdi to complete the great Statue. 30. For the millions of people who have passed through New York Harbour to make their homes in America, the great Statue is a . IV. WRITING (2.5p) Part 1: Rewrite the following sentences without changing the meaning (0.5 p) 31. It is thought that students in Doan Thuong High School work very hard and creatively. Students in Doan Thuong High School 32. People say Phu Quoc is a pearl island. Phu Quoc . Part 2: (1.5 p)Write a biography of John Glenn, a famous astronaut using the given information Date of birth: July 18th, 1921 Place of birth: Cambridge, Ohio Known as: the oldest person to fly in space Career: 1939: entered Muskingum College, where he studied engineering 1941: earned a private pilot license March 1942: enlisted as a U.S. Navy aviation cadet October 1952: was ordered to South Korea November 1956 April 1959: was assigned to the Fighter Design Branch of the Navy Bureau of Aeronautics in Washington, D.C 1962: became the first American to orbit the Earth, circling it three times. 1978: received the Congressional Space Medal of Honor 1998: became the oldest person to fly in space December 8, 2016: died Quote: “There are times you devote yourself to a higher cause than personal safety ” THE END
  4. ĐÁP ÁN ĐÁP ÁN TIẾNG ANH 11 – HỌC KỲ 2 I. LISTENING 1. B 2. A 3. A 4. B 5. Wednesday 6. 8.50 7. 7.45 8. 136 II. LANGUAGE USE 9. C 10. C 11. C 12. A 13. B 14. A 15. D 16. D 17. B 18. B 19. D 20. B III. READING 21. C 22. B 23. A 24. B 25. D 26. C 27. B 28. A 29. ten years / 10 years 30. symbol of liberty IV. WRITING Part 1: 1.0p 31. Students in Doan Thuong High School are thought to work very hard and creatively. (sai are is trừ 0.25p, sai to work to have worked trừ 0.25p) 32. Phu Quoc is said to be a pearl island. (sai to be to is trừ 0.25p) Part 2: (nhóm tự thống nhất)