Đề thi học kì 2 Tiếng Anh Lớp 11 - Đề số 2 - Năm học 2021-2022 (Có đáp án)

Question 8: These are devices to detect any heating problems, ____________ ?
A. aren't these B. aren't they C. aren't there D. are there
Question 9: If you go by air, it ____ you around two hours to get to Ho Chi Minh City
from Ha Noi.
A. would take B. takes C. took D. spends
Question 10: The ____ items in Con Moong Cave are now kept in Thanh Hoa Museum
for preservation.
A. excavating B. excavated C. excavation D. excavator
Question 11: In order to avoid bad eating habits, you'll have to replace unhealthy fat with
more ____ food.
A. nutrition B. nutritional C. nutritious D. nutritive
Question 12: Cat Ba is also rich of cultural festivals that are highly potential for ____ and
development.
A. research B. growth C. conservation D. promotion
pdf 8 trang Yến Phương 04/07/2023 260
Bạn đang xem tài liệu "Đề thi học kì 2 Tiếng Anh Lớp 11 - Đề số 2 - Năm học 2021-2022 (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy hãy click vào nút Download ở trên.

File đính kèm:

  • pdfde_thi_hoc_ki_2_tieng_anh_lop_11_de_so_2_nam_hoc_2021_2022_c.pdf

Nội dung text: Đề thi học kì 2 Tiếng Anh Lớp 11 - Đề số 2 - Năm học 2021-2022 (Có đáp án)

  1. Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 11 năm 2021 - 2022 số 2 I. MULTIPLE CHOICE PART Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 1: A. current B. sustainable C. infrastructure D. rubbish Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. Question 2: A. sustainable B. infrastructure C. inhabitant D. renewable Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 3: We noticed a pile of stones ___ in the road. A. left B. leaving C. to leave D. having left Question 4: Near the White House is another famous landmark ___ the Washington Monument. A. is which B. which call C. called D. it is called Question 5: ___ twice, the postman refused to deliver our mails unless we chained our dog up. A. Being bitten B. Having been bitten C. Having bitten D. Had been bitten (rút gọn mệnh đề cùng chủ ngữ, câu nguyên bản là “Because he had been bitten") Question 6: She's disappointed because her son's low test scores prevented ___ to the university. A. to admit him B. him to admit C. him from being admitted D. him from admitting Question 7: The capital city of Ecuador was the first city in the world__a World Heritage Site by UNESCO. A. to declare B. declared C. declaring D. to be declared | |
  2. Question 8: These are devices to detect any heating problems, ___ ? A. aren't these B. aren't they C. aren't there D. are there Question 9: If you go by air, it ___ you around two hours to get to Ho Chi Minh City from Ha Noi. A. would take B. takes C. took D. spends Question 10: The ___ items in Con Moong Cave are now kept in Thanh Hoa Museum for preservation. A. excavating B. excavated C. excavation D. excavator Question 11: In order to avoid bad eating habits, you'll have to replace unhealthy fat with more ___ food. A. nutrition B. nutritional C. nutritious D. nutritive Question 12: Cat Ba is also rich of cultural festivals that are highly potential for ___ and development. A. research B. growth C. conservation D. promotion Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 13: . The country's infrastructure is in poor condition and needs to be upgraded. A. improved B. repaired C. examined D. deteriorated Question 14: Many new machines have been invented to help doctors to detect diseases early. A. notice B. recognized C. ignore D. cure Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 15: In the 1960s, the World Health Organization (WHO) began a campaign to eradicate the mosquitoes that transmit the disease malaria. A. minimize B. develop C. eliminate D. appreciate Question 16: Smoking, alcohol intake and fast food consumption can increase the risk of heart disease. A. the amount used B. the output C. the amount left D. the input | |
  3. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. Question 17: You made (A) no effort (B) to make (C) friends with Darren, didn't you (D)? Question 18: By measuring (A) the (B) color of a star, astronomers can tell how (C) hot is it (D). Question 19: We found (A) a hotel, we looked for (B) somewhere (C) to have (D) dinner. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges. Question 20: Tom: “Would you like to go to the cinema with me tonight?” Jerry: “___” A. No thanks. I’d better do it myself. B. Thanks for asking. I just need an early night. C. Why not? Staying at home is always what I want. D. Are there any good programmes on TV tonight? Question 21: Hana: “Your book is really interesting and educational.” Jenifer: “___.” A. That’s nice of you to say so. B. I’d love it. C. Don’t mention it D. I couldn’t agree more. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage. The Huong Son Complex of Natural Beauty and Historical Monuments is situated (22) ___ a limestone mountain range, some 60 kilometres southwest of Hanoi. This mountain range was (23) ___ more than 200 million years ago. The Houng Son Complex area is a natural habitat of many rare and valuable species of tropical fauna and flora as well as of primitive men in North Vietnam. (24) ___ of caves are archaeological sites, belonging to the Hoa Binh Culture and dating back to over 10,000 years. | |
  4. In the far past, taking advantage of the local natural beauty, ancient Viet people built a system of hundreds of Buddhist pagodas and temples in caves on mountain sides and streams. The most spectacular of those is the Houng Tich Cave,(25) ___ is also the most beautiful natural cave in the country. In this area, the Huong Pagoda Festival, which is held annually, lasts for one month in spring with the (26) ___ of hundreds of thousands of people, both the Vietnamese and foreigners. The Huong Son Complex comprises three groups of pagodas, temples and caves linked with one another by waterways. Question 22. A. on B. about C. under D. above Question 23. A. began B. existed C. formed D. made Question 24. A. Amounts B. A number C. The number D. A great deal Question 25. A. that B. who C. whom D. which Question 26. A. presence B. gathering C. contribution D. participation Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Currently, overweight and obesity represent a public health problem that affects populations of all cultures, socioeconomic classes, and ages, including children. Obesity has been considered to result from lifestyle changes, especially in food consumption, physical activity and sedentary tendencies, because the environment has grown more obesogenic in recent decades. Regarding food habits, there have been the following two opposing tendencies: 1) an increasing consumption of high-caloric industrialized foods and beverages; for instance, Mexican school children obtain approximately 20.7% of their energy from sweetened beverages, and 2) a decreasing consumption of natural and healthy foods, such as fruits, vegetables, legumes and whole grains, which is a habit considered to be a risk factor for obesity. Additionally, Western societies, including children, display an increased tendency toward sedentary lifestyles, including resting, watching TV, traveling by car to and from school and performing less physical activity. Physical activity has an important role in maintaining a healthy nutritional status, while sedentary lifestyles are a risk factor for obesity and its comorbidities. According to the Mexican National Nutrition Surveys, the combined prevalence of overweight and | |
  5. obesity in schoolchildren increased from 26.9% in 1999 to 34.8% in 2006. Although the 2012 survey indicates that the prevalence of overweight and obesity has not increased over the past 6 years (34.4%), the percentage is one of the highest among school-age children (5 - 11 years) in Latin America. The recent increase in the problem is likely associated with changes in the lifestyles of families. Therefore, the aim of the present study is to 1) characterize the dietary habits, exercise, and sedentary lifestyles of school children in Mexico City according to eutrophic or obese nutritional status and 2) identify which habits regarding modified foods or exercise styles lead children who live in an obesogenic environment to develop overweight or obesity. Question 27. The passage mainly discusses ___. A. causes of overweight and obesity B. causes and impacts of overweight and obesity C. solutions of overweight and obesity D. overweight and obesity related diseases Question 28. It is stated in paragraph 1 that overweight and obesity is mainly caused by ___. A. physical activity and sedentary tendencies B. an increasing consumption of high-caloric foods C. changes in people's lifestyles D. a low consumption of healthy foods Question 29. The word "obesogenic" in the passage almost means ___. A. causing dangers B. making obese C. gaining weight D. increasing calories Question 30. The word "which" in the passage refers to ___. A. food habits B. increasing consumption of high-caloric industrialized foods and beverages C. a decreasing consumption of natural and healthy foods | |
  6. D. obtaining energy from sweetened beverages Question 31. The word "display" in the passage is closest in meaning to ___. A. describe B. show C. argue D. represent II. WRITING Rewrite each of the following sentences without changing its meaning. Question 32. He's very thin, that's why he feels so cold. ___. Question 33. You can use my car, but have to keep it carefully. ___. Combines each pair of sentences beginning the given word. Question 34. There was a test yesterday. I didn't know that, so I didn't study for it. ___. Question 35. I'm busy right now, so I can't help you. ___. III. LISTENING: Listen to John Keith, a fitness instructor, talking about four types of physical activity and decide if the following sentences are True (T) or False (F). Statements T F Question 36. You should also exercise early in the morning when it's not too hot. Question 37. Cold water can make your blood pressure and heart rate go down. Question 38. Yoga is completely easy and suitable for people of all ages. | |
  7. Question 39. The last type of physical activity mentioned Is fitness walking. Question 40. You should drink at least 500 ml for every 15 minutes of walking. -The end- Đáp án đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 11 số 2 I. MULTIPLE CHOICE PART Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. 1. B Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. 2. B Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. 3. B 4. C 5. B 6. C 7. D 8. B 9. B 10. B 11. C 12. C Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 13. D 14. C Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 15. C 16. A Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. | |
  8. 17. D (didn’t you => did you) 18. D (is it => it is) 19. A (We found => After we had found/ After having found/ Having found) Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges. 20. B 21. A Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage. 22. A 23. C 24. B 25. D 26. D Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. 27. A 28. C 29. B 30. C 31. B II. WRITING Rewrite each of the following sentences without changing its meaning. 32. If he weren’t very thin, he wouldn’t feel so cold. If he were fat, he wouldn’t feel so cold. 33. Provided (that) you keep my car carefully, you can use it. Combines each pair of sentences beginning the given word. 34. If I had known there was a test yesterday, I would have studied for it. 35. I could help you if I weren’t busy right now. III. LISTENING: Listen to John Keith, a fitness instructor, talking about four types of physical activity and decide if the following sentences are True (T) or False (F). 36. T 37. F 38. F 39. T 40. F | |